Dakonderhoud, waar moet je op letten?

Mike avatar

Mike op 27-12-2016

Wanneer je je dak in goede staat wilt houden, dan is jaarlijks dakonderhoud hierbij zeker van belang. Zeker als je een renovatie zo lang mogelijk wilt uitstellen. Maar uit onderzoek blijkt dat slechts 2 op de 5 het dak jaarlijks voorziet van een onderhoudsbeurt. Daarnaast komt 20% pas in actie wanneer er zich dakproblemen voordoen. Zonde want het is natuurlijk beter om te voorkomen dan te genezen.

dakonderhoud op letten

Als je je dak wilt voorzien van een onderhoudsbeurt, waar moet je dan op letten? We bespreken het hieronder! Lees je mee?

Hoe vaak moet je je dak onderhouden?

Bij dakonderhoud hoort ook gewoon het schoonmaken van het dak. Vooral in de dakgoten komt meestal veel vuil en bladeren terecht. Dit kan ervoor zorgen dat het regenwater dat op het dak terecht komt niet meer goed kan afstromen waardoor op den duur lekkages en vochtschade in huis kan ontstaan. Het is daarom aan te raden om minimaal eens per jaar het dak en dus vooral ook de dakgoten goed schoon te maken. WTCB raadt zelfs aan om dit tweemaal per jaar te doen, waarbij voornamelijk de winterperiode belangrijk is.

Wat voor onderhoudswerkzaamheden?

Welke werkzaamheden zijn belangrijk bij het uitvoeren van dakonderhoud? Zoals gezegd begin je met het schoonmaken van het dak en de dakgoten. Verwijder verstopte bladeren en
mossen en check ook de bevestigingsbeugels goed. Daarnaast is het ook belangrijk om alle naadverbindingen eventjes te controleren, deze dienen natuurlijk nog goed verbonden te zijn. Check verder of er zich geen scheuren, afwijkingen of andere beschadigingen in het dakoppervlak bevinden.

Dakonderhoud laten uitvoeren

Wanneer je slecht verbonden naden hebt gespot op je dak of andere beschadigingen in de dakbedekking of wanneer je het dakonderhoud gewoon graag door een professional wilt laten uitvoeren, dan kun je hiervoor eenvoudig een dakreiniger inschakelen. Deze zal ervoor zorgen dat het dak volledig wordt schoongemaakt. Daarnaast zal deze de dakranden, naadverbindingen en dakprofielen controleren en wanneer nodig direct repareren. Verder zal deze ook de dakdoorvoeren controleren en eventueel repareren. Op deze manier ben je er zeker van dat lekkages via het dak voorkomen zullen worden en dat het dak in optimale staat zal blijven.

Voor het inschakelen van een dakreiniger kun je het beste een snelle vergelijkingscheck doen tussen een aantal vakmannen uit je regio. Door offertes te vergelijken op prijs en kwaliteit ben je namelijk in staat om snel en eenvoudig te kiezen voor de dakreiniger met de voor jou beste prijs-kwaliteit verhouding.

Hoe vaak voer jij normaal gesproken dakonderhoud uit?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!