Dakkapel soorten, welke zijn er?

Mike avatar

Mike op 28-02-2017

Dakkapel soorten, welke zijn er?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

De dakkapel is ontzettend populair. Niet heel gek, want met een relatief eenvoudige klus zorg je voor een vergroting en voornamelijk ook een flink ruimer voelende kamer op zolder. Hoewel de meeste dakkapel van de buitenkant behoorlijk op elkaar lijken, kunnen ze toch behoorlijk van elkaar verschillen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende dakkapel soorten. Lees je mee?

Dakkapel materiaalsoorten

De meest gebruikte soorten materialen voor de bouw van een dakkapel zijn; hout, kunststof en polyester. We bespreken ze hieronder.

Dakkapel van hout

De houten dakkapel is misschien wel de meest toegepaste soort dakkapel. De constructie van een houten dakkapel bestaat uit een aantal houten balken. Maar het is niet alleen deze houten constructie die een dakkapel als ‘houten’ dakkapel definieert. Er wordt namelijk alleen van een houten dakkapel gesproken wanneer deze ook is voorzien van houten kozijnen en ook wordt afgewerkt met hout. De afwerking van een houten dakkapel bestaat in de meeste gevallen uit rabatdelen van multiplex en/of vurenhout. Het voordeel bij hout is dat het eenvoudig kan worden overschilderd in een desgewenste kleur. Zo zorg je gemakkelijk voor een mooie uitstraling van je dakkapel.

Dakkapel van kunststof

De kunststof dakkapel heeft in de meeste gevallen een soort zelfde constructie als een houten dakkapel. De afwerking zal echter bestaan uit kunststof materialen. De prijs van dit type dakkapel is te vergelijken met die van de houten dakkapel. Het verschil tussen een houten en kunststof dakkapel zit ‘m voornamelijk in het onderhoud. Zo zal een houten dakkapel meer onderhouden moeten worden. Om het hout namelijk goed te kunnen beschermen tegen de weersomstandigheden zal dit meerdere keren gedurende de levensduur voorzien moeten worden van een laag verf. Bij een kunststof dakkapel is dit niet het geval. Dit type dakkapel zien we dan ook vaak terug op het dak.

Dakkapel van polyester

De polyester dakkapel heeft de langste levensduur van de drie soorten. Dit type dakkapel bestaat volledig uit polyester, de constructie als zowel het kozijn alsook de afwerking van de dakkapel. Onderhoud aan dit type dakkapel is vrijwel niet nodig. Maar deze twee voordelen zorgen er ook voor dat de prijs van dit type dakkapel zo’n 20 procent hoger ligt dan de houten of kunststof dakkapel. Wanneer je graag voor een polyester dakkapel gaat, vergelijk dan meerdere dakkapel specialisten uit je buurt, dit type dakkapel wordt namelijk lang niet door iedere specialist geleverd. Maar ook wanneer je graag een kunststof of houten dakkapel wilt laten plaatsen is het vergelijken van meerdere dakdekkers uit je buurt aan te raden. Je kunt zo namelijk eenvoudig vergelijken op prijs en kwaliteit, waardoor je gemakkelijk kiest voor een kwalitatief goede dakkapelfirma die tegen een goed prijs een mooie nieuwe dakkapel voor je kan plaatsen. Welk van deze drie dakkapel materiaalsoorten heeft jouw voorkeur?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!