5 x dak design

Mike avatar

Mike op 27-01-2017

Een dak is een dak, zou je zeggen. Maar zeker wanneer je zelf een huis gaat bouwen of renoveren, is het esthetische aspect van het dak iets om over na te denken. Want het design van het dak bepaalt toch voor een groot deel de look. Bovendien kan het vanuit praktisch oogpunt een verschil betekenen qua ruimte op de bovenverdieping. Als je bijvoorbeeld kiest voor een hellend dak, heb je vanzelfsprekend minder ruimte dan bij een plat dak. Maar een combinatie kan dan wel weer ideaal zijn voor zowel de 'look' als praktische.

Kortom: veel vragen. Dus is het tijd voor een inspiratie-post, dachten we zo. Kan je lekker de dakdekker aan de gang zetten.

#1 Uitgebalanceerd

Dat kun je wel zeggen. Hier is echt over nagedacht. De voorgevel heeft een afgerond dak. De zijkant van de daken grote hoge ramen met plat dak (optimale ruimte binnen in de kamers). Mooi en praktisch dus!

bijzonder dak 1

#2 Sydney

Dit dak kan zomaar eens inspiratie hebben opgedaan vanuit het bekende theater in Sydney. Erg gaaf dat de hoek zo omlaag loopt als een soort omgevouwen papiertje. Praktisch detail; het geeft een heel stuk extra schaduw.

bijzonder dak 2

#3 Denk aan alles

De meeste design daken zijn voorzien van een mooie vorm, een mooie zijkant of bovenkant. Maar wat te denken aan de onderzijde? Kijk eens naar onderstaand dak; de onderzijde is erg warm met houtkleur aangekleed. Heel apart, verrassend mooi!

bijzonder dak 3

#4 Symmetrisch

Hoewel het huis niet symmetrisch is gebouwd, stoort de symmetrie aan het dak absoluut niet. Het brengt een bepaalde balans in de zeer bijzondere woning.

bijzonder dak 4

#5 Kijken naar de sterren

Heb je een sterrenkijker? Maak dan een glazen dak. Ook als je geen sterrenkijker hebt kan een dak van glas erg mooi zijn natuurlijk. Het geeft ruimte, licht en als het donker is een heer-lijk sfeertje!

bijzonder dak 5


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!