5 Voordelen van PVC schuifdeuren

Mike avatar

Mike op 27-05-2020

5 Voordelen van PVC schuifdeuren

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je graag de tuin makkelijk bij je woning of aanbouw betrekt dan zijn schuifdeuren een perfecte optie voor jou. Met veel beglazing zorg je voor een fijne doorkijk naar de tuin en in een handomdraai schuif je alles open en betrek je de buitenomgeving direct bij je woning. Heerlijk! Er zijn diverse materiaalsoorten beschikbaar voor schuifdeuren. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van PVC als materiaalsoort voor schuifdeuren. Lees je mee?

Veel keuze en hoog gebruiksgemak

Je kunt bij PVC schuifdeuren kiezen uit twee-, drie- of vierdelige schuifdeuren. Ook een gewone enkele schuifdeur of een hefschuifdeur behoren tot dat opties. Wat vind je het beste passen en wat is voor jou het eenvoudigst? Ook kun je kiezen voor een verlaagde aluminium dorpel, zo zul je ook nooit over de dorpel heen kunnen struikelen.

Ruimtelijk effect

Door hoge mate van lichtinval en ook een de mooie doorkijk naar buiten wordt er met een schuifdeur van PVC een extra ruimtelijk effect gecreëerd in de woning. Hierdoor zal deze ruimte optisch ook groter aanvoelen, en dat is fijn!

PVC schuifdeuren voorbeeldFoto door: StockSnap.

Goede isolatie

PVC schuifdeuren bieden tevens een goede isolatie. PVC biedt de mogelijkheid tot glas van zo’n 54 millimeter dik, en dat zorgt voor een goede isolatie. Het isolerend vermogen van PVC als materiaal kan daarnaast nog extra worden versterkt door gebruik te maken van meerkamerprofielen en multifunctionele dichtingen.

Inbraakwerend

PVC schuifdeuren zijn eenvoudig inbraakwerend te maken, hiermee vergroot je dus gemakkelijk de veiligheid. Kies voor veiligheidsbeslag met meerpuntsluitingen op drie of zelfs vijf plekken. Het openen van de de schuifdeur kan door middel van een kruk, verzonken greep of gewoon met een sleutel, het is maar net wat jouw voorkeur heeft.

Subtiel en elegant design

Het design van een PVC schuifdeur kenmerkt zich verder ook door de licht afgeronde hoekjes en smalle profielen met een elegante look. Wat betreft kleur heb je eigenlijk keuze uit vrijwel alle kleurtinten, zo kies je dus gemakkelijk voor schuifdeuren die perfect aansluiten bij de rest van je interieur. Daarnaast kun je kiezen voor PVC schuifdeuren met een hoge UV-bestendigheid, zo zal de kleur van het PVC mooi behouden blijven.

Ben je overtuigd en wil je graag meer informatie over PVC schuifdeuren voor jouw persoonlijke situatie of schuifdeuren aanschaffen? Schakel dan een schuifdeur specialist uit je buurt in. Vergelijk meerdere vakmannen uit je regio en vindt zo een professional tegen de beste prijs!

Hoofdfoto door: Kari Shea.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!