5 tips voor tuinonderhoud in de lente

Mike avatar

Mike op 04-06-2019

5 tips voor tuinonderhoud in de lente

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Nu we kunnen genieten van de eerste warme zonnestraaltjes, en natuurlijk ook van bomen en planten die weer in de bloei schieten, is het tijd om te praten over de lentetuin. Maar hoe staat het eigenlijk met je tuin? In dit artikel bespreken we vijf tuinonderhoud tips zodat je je tuin goed kunt voorbereiden op het nieuwe seizoen. Lees je mee?

1. Verwijder al het onkruid

Het is niet het meest leuke klusje, maar het verwijderen van onkruid is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin er weer mooi en netjes bij komt te liggen en daarnaast ook om zo nieuwe begroeiing goed de kans te kunnen geven om te groeien.

Onkruid verwijderen kun je in principe op twee manieren doen. Je kunt het handmatig verwijderen, let hierbij op dat je de gehele wortel van het onkruid meeneemt. Of je kunt gebruik maken van eco-vriendelijke onkruidverdelgers. Hierbij is het natuurlijk van belang dat je zorgvuldig te werk gaat zodat je geen beplanting beschadigd.

2. Nieuwe beplanting planten

Wanneer je in de lente periode wilt genieten van mooie nieuwe beplanting in je tuin, dan is het slim om nu al te beginnen met het planten van bollen en nieuwe plantjes. Het is natuurlijk lekkerder om in de tuin te werken als de temperaturen al wat meer zijn gestegen. Maar de nieuwe beplanting zal wat tijd nodig hebben om te groeien en bloeien. Door nu te planten geniet je straks optimaal van je tuin.

planten verzorgenHet is weer tijd om de planten te verzorgen! (Foto door rawpixel)

Bonus tip: doe bij het planten altijd een scheutje water in het plantgat voordat je plant. Zo zal de nieuwe beplanting zeker voldoende vocht krijgen en kan deze ook optimaal wortelen.

3. Zorg voor een goed ‘ademend’ gazon

Voor een optimaal resultaat van je gazon in de lente en zomermaanden is het van belang dat deze weer goed kan ‘ademen’. Verwijder dode resten van bladeren en takken, verticuteer het gazon en bemest. Zo zal het gazon weer helemaal kunnen opleven, klaar voor een nieuw seizoen!

Haag planten of vervangen

De maand maart is ideaal voor het planten van een nieuwe haag of het vervangen van een oude haag. Om ervoor te zorgen dat elke haagplant voldoende vocht zal krijgen zodat deze goed zal kunnen wortelen en groeien, kun je het beste uitgaan van 5 haagplantjes per meter.

Snoeiwerk

Beschikt jouw tuin over een knotwilg, klimop, rozen of andere soorten bomen en planten die ‘s zomers bloeien? Pak je snoeischaar er dan maar alvast bij. De meeste bomen en planten die in de zomer bloeien kunnen het beste in het voorjaar worden voorzien van een snoeibeurt.

Heb jij nog tuinonderhoud tips wat betreft het klaarmaken van de tuin voor het nieuwe seizoen?

Hoofdfoto door Jill Wellington.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!